Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλικά: school bullying‎) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στην επαναλαμβανόμενη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών, με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση.

Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο). (wikipedia)

Τα Δημοτικά Σχολεία του Σουφλίου, με αρμονική συνεργασία, εργάστηκαν και φώναξαν παρών στον αγώνα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Τα παιδιά της κάθε τάξης και από τα δύο σχολεία πήραν μέρος στα παιχνίδια που οργανώθηκαν γι΄αυτό το σκοπό, προχώρησαν σε κατασκευές, έβαλαν το δικό τους στίγμα στον αγώνα κατά της σχολικής βίας, υπερασπιζόμενοι την προσωπικότητα του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων είναι οι μαθητές να μάθουν να σέβονται τους συμμαθητές τους, να καλλιεργήσουν το διάλογο και να μεγαλώσουν με τα σωστά πρότυπα.

Αρέσει σε %d bloggers: