2 Απριλίου – Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, στις 2 Απριλίου στα γενέθλια του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) το 1966, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προσελκύσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Φέτος το σχολείο μας τίμησε την ημέρα αυτή με πρόσκληση στο συγγραφέα κ. Μανώλη Παλαβούζη. Εκτός από τη χαρά που έχουμε για έναν συντοπίτης μας συγγραφέα, είμαστε και περήφανοι που ήταν μαθητής του σχολείου μας.

Με την παρουσίασή του κάλυψε όλες τις πτυχές του παιδικού βιβλίου, τα είδη του, τη θεματολογία και τους συγγραφείς. Στη συνέχεια εστίασε στα βιβλία φαντασίας όπου είναι και ο χώρος δραστηριοποίησής του, έχοντας γράψει ήδη δύο βιβλία. Εντύπωση έκανε πόσο μπροστά από την εποχή τους είναι οι συγγραφείς όπως ο Ιούλιος Βερν που φαντάστηκε μηχανές και ταξίδια πάνω από έναν αιώνα πριν ο άνθρωπος τα πραγματοποιήσει.

Προέτρεψε τους μαθητές να διαβάζουν τα μαθήματα του σχολείου, αλλά και λογοτεχνικά βιβλία, αφού με αυτά ωριμάζει η σκέψη τους, ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά και διασκεδάζουν.

Οι ερωτήσεις των μαθητών στο τέλος της παρουσίασης ήταν πολλές και ο συγγραφέας πρόσχαρος να απαντήσει σε αυτές. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία του βιβλίου και της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Αρέσει σε %d bloggers: