Αποστακτήριο

Ο Νοέμβριος είναι ο κατεξοχήν μήνας του τσίπουρου και τα αποστακτήρια του Σουφλίου δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να παράξουν το παραδοσιακό και διάσημο προϊόν. Έτσι εφαρμόζοντας τις προτροπές των αναλυτικών προγραμμάτων -οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου- επισκεφτήκαμε το αποστακτήριο του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού, όπου ο πρόεδρος κ. Παπατσαρούχας μας ξενάγησε στο χώρο, μας εξήγησε πως γινόταν η απόσταξη που εξελισσόταν μπροστά μας και επεκτάθηκε σε ιστορικά στοιχεία για την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου στη Θράκη από τα αρχαία χρόνια.

Αρέσει σε %d bloggers: