Πηγές της πόλης μας

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Π.Δ. 79/2017, που αφορά τις σχολικές δράσεις – επισκέψεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής, αλλά και της ενασχόλησής μας με σχετικό πρόγραμμα στην Ευέλικτη Ζώνη, καθώς επίσης και για λόγους ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης, η Δ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική περιήγηση σε πηγές, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη μας, την Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2018.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των πηγών και τη χρήση τους, κατά το παρελθόν. Πήραμε δείγματα νερού για να κάνουμε χημικές αναλύσεις, προκειμένου να διαπιστώσουμε την καθαρότητα ή μη του νερού τους, μετρήσαμε την παροχή που δίνουν, για να διαπιστώσουμε τις σημαντικές ποσότητες νερού που χάνονται κάθε χρόνο. Αναρωτηθήκαμε για τους τρόπους ανάπλασης και ανάδειξης τους. Επίσης, γίναμε δημοσιογράφοι και ρωτήσαμε παλαιότερους κατοίκους της περιοχής για τον τρόπο που έφτανε το νερό στα σπίτια τους και για το ρόλο των πηγών.

Η επίσκεψή μας αποτέλεσε μια ευχάριστη και διδακτική εμπειρία, διότι μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε βιωματικά, έξω από τα στενά πλαίσια της τάξης.

Οι Δάσκαλοι της Δ΄ Τάξης

Αλεξούδης Ιωάννης Δ1 Μιλκίδης Γεώργιος Δ2

Αρέσει σε %d bloggers: