Εκδήλωση για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας.

 

Η Ε΄ τάξη του σχολείου μας, σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2018, συμμετείχε σε μια εκπαιδευτική δράση βασισμένη στο κουκούλι, με τη μορφή δημιουργικού εργαστηρίου Design για παιδιά, που υλοποιήθηκε από το πρόγραμμα interreg και το εργαστήριο βιομηχανικού σχεδιασμού του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

 

 

Έγινε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην έννοια κουκούλι από αυτήν που γνωρίζουν οι

κάτοικοι του Σουφλίου. Γενικεύοντας μεταφέραμε τις ιδιότητες του κουκουλιού σε οτιδήποτε προστατεύει. Ένα κουκούλι είναι και η μητέρα που γεννά το μωρό, ή ακόμη και η γη που περιβάλλει και προστατεύει όλους μας. Με πλέον περισσότερη φαντασία και διάθεση να αποτυπώσουμε το δικό μας κουκούλι, ζωγραφίσαμε τι «δικό μας» θέλουμε να προστατέψουμε. Σημαντική  βοήθεια προσέφεραν τα μέλη του εργαστηρίου με τις γνώσεις τους πάνω στις τεχνικές της ζωγραφικής.

 

 

Ακολούθησε συνάντηση με μαθητές από τη γειτονική πόλη Svilegrad της Βουλγαρίας όπου μας έκαναν μια υπέροχη παρουσίαση της πόλης τους που το όνομά της σημαίνει «Πόλη του Μεταξιού¨ κάτι που συνάδει με την ιστορία του Σουφλίου. Δυο πόλεις με παρόμοια ιστορία και ενδιαφέροντα. Αποχωρήσαμε από την εκδήλωση ενθουσιασμένοι από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαμε.

 

 

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο δημοτικό αμφιθέατρο δημιουργήθηκε μια έκθεση με τα έργα μας.

https://www.ecday.eu/web/event/weaving-future-coloring-silk-memories/ 

Αρέσει σε %d bloggers: