Ημερήσια εκδρομή στον Βόρειο Έβρο

Η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας για τη φετινή χρονιά 2017-2018 είχε προορισμό τον Βόρειο Έβρο. 

Χωρισμένοι σε δυο ομάδες κάναμε την πρώτη μας στάση στο Διδυμότειχο.

Οι  Α΄ και Β΄ τάξεις επισκέφτηκαν τη βιομηχανία γάλακτος «Εβροφάρμα», όπου ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Δεν έλειψε βέβαια και η γευσιγνωσία με την προσφορά γάλακτος σε όλους τους μαθητές. Αργότερα ακολούθησε η επίσκεψη στα «Φυτώρια Δολαπτσή». Όμορφα φυτά, τρόποι φροντίδας και το δώρο-λουλούδι σε κάθε μαθητή μας εντυπωσίασαν και ενίσχυσαν την αγάπη μας για τη φύση, όπως τη διδασκόμαστε και στη Μελέτη Περιβάλλοντος.

Οι τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, και Στ΄ στο Διδυμότειχο επισκέφτηκαν το Στρατιωτικό και το Λαογραφικό Μουσείο. Ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά τα εκθέματα του στρατιωτικού μουσείου που μας ταξίδεψαν στον α΄ και β΄ παγκόσμιο πόλεμο μέσα από τα όπλα και τις στολές, ενώ γνωρίσαμε και στους Εβρίτες ήρωες. Στο Λαογραφικό Μουσείο μας κέρδισε η ξενάγηση. Η αναλυτική περιγραφή όλων των αντικειμένων και των τρόπων χρήσης τους κράτησε το ενδιαφέρον των μαθητών σε υψηλό επίπεδο. Η συνέχεια προέβλεπε το φράγμα του Άρδα στον Κυπρίνο και την πανέμορφη η λίμνη που σχηματίζεται από το εντυπωσιακό φράγμα. Και το εκπληκτικό για τους μαθητές ήταν ότι πάνω στο φράγμα υπάρχει δρόμος που περνάνε αυτοκίνητα.

Ο τελικός προορισμός του ταξιδιού μας ήταν το ¨Ευρωθήραμα¨ στον Πεντάλοφο, όπου συναντήθηκαν όλες οι τάξεις.  Οι πολλές επισκέψεις μας άνοιξαν την όρεξη, ευτυχώς όμως το φαγητό είχε προβλεφτεί και ήταν έτοιμο. Ο καταπράσινος χώρος με τα πολλά δέντρα ήταν εξαιρετικός για παιχνίδι και οι μαθητές δε έχασαν την ευκαιρία. Το ¨Ευρωθήραμα¨ όμως φημίζεται και για τα ζώα που εκτρέφει, οπότε  κάναμε και τη βόλτα μας στα μονοπάτια χαζεύοντας τα όμορφα ζώα, που αλήθεια είναι, δεν έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάζουμε συχνά, όπως τα αγέροχα ελάφια, τις περήφανες πέρδικες, τους όμορφους φασιανούς κ.α.

 

Ήταν μια εξαιρετική εκδρομή που πρόσφερε πολλά ερεθίσματα στους μαθητές μας, αλλά και διασκέδαση και χαρά.

Ευχαριστούμε τους υπευθύνους όλων παραπάνω χώρων που επισκεφτήκαμε για την άψογη και θερμή υποδοχή τους.

 

Αρέσει σε %d bloggers: