Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Την Τρίτη 22-05-2018, η Στ΄ τάξη του σχολείου μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Μαζί μας ήταν και μαθητές της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου και του Δημοτικού Σχολείου Λαβάρων.

Πρώτα επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ακροπόλεως, από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, στο οποίο, με τη βοήθεια ξεναγού, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε τα μοναδικά αριστουργήματα που περιλαμβάνει, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της αθηναϊκής Ακρόπολης.

Κατόπιν ανηφορίσαμε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα όπου γνωρίσαμε από κοντά τα Προπύλαια, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και τα υπόλοιπα μνημεία που στέκουν αγέρωχα ανά τους αιώνες και μαρτυρούν το μεγαλείο των Ελλήνων. Η θέα από τον βράχο ήταν μοναδική, δέσποζε και έλεγχε όλο το λεκανοπέδιο.

Η βόλτα μας συνεχίστηκε. Κατηφορίσαμε προς την πλατεία Μοναστηρακίου, περνώντας μέσα από τα στενά σοκάκια της Πλάκας. Μετά το μεσημεριανό σε κατάστημα εστίασης της περιοχής και αφού προμηθευτήκαμε τα εισιτήριά μας επιβιβαστήκαμε στο Αττικό Μετρό με προορισμό την πλατεία Συντάγματος και το Μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, για να γνωρίσουν οι μαθητές το κενοτάφιο προς τιμή των

πεσόντων στους πολέμους και να θαυμάσουν τους Εύζωνες, τους φύλακες του ιερού χώρου.

Στη συνέχεια περπατήσαμε γύρω από τον Εθνικό Κήπο, μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Οι μαθητές είδαν τα υπέροχα διατηρημένα κτήρια, όπου δραστηριοποιούνται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ώρα περνούσε ευχάριστα. Σε λίγο βρεθήκαμε στην πύλη της Βουλής των Ελλήνων. Ήμασταν ακριβείς στο ραντεβού μας. Εκεί μας παρέλαβε ο υπεύθυνος και μας οδήγησε στο εσωτερικό του «Ναού της Δημοκρατίας». Μετά την πρώτη ενημέρωση οδηγηθήκαμε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να περιηγηθούμε στο χώρο της έκθεσης που υπάρχει εκεί και να παρακολουθήσουμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια και την πολιτική του στην Ελλάδα. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία. Μετά το τέλος του προγράμματος ξεναγήθηκαν στο χώρο του κοινοβουλίου. Η εμπειρία να βρίσκονται καθισμένοι στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μοναδική!

Η περιήγησή μας στην πρωτεύουσα είχε ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Αρκετά κουρασμένοι, αλλά γεμάτοι μοναδικές εμπειρίες, για όσα είδαμε και ακούσαμε, επιστρέψαμε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και μετά, οδικώς, στο Σουφλί.

Η αξία της επίσκεψης ανεκτίμητη!

Αρέσει σε %d bloggers: