Στον φούρνο της γειτονιάς

 

Πώς γίνονται τα κουλούρια που παίρνουμε από τον φούρνο για κολατσιό; Τα ψωμιά και τα τσουρέκια; Θέλουν πολλή ώρα για να ετοιμαστούν; Για να ψηθούν;

Σε όλες αυτές τις απορίες που είχαμε απαντήσεις θέλαμε να πάρουμε από κάποιον που ξέρει καλά αυτή τη δουλειά. Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός, εκτός από έναν φούρναρη; Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε πρωί – πρωί να πάμε στον φούρνο του κ. Μαμούγκα, για να λυθούν οι απορίες μας.

Ντυμένοι με τα πιο ζεστά μας ρούχα – στα μέρη μας είναι τσουχτερό το κρύο! – φτάσαμε. Μας υποδέχτηκαν με πολλή χαρά! Από τη μια η θερμή υποδοχή, από την άλλη η γλυκιά ζέστη του αρτοποιείου, νιώσαμε από την πρώτη στιγμή πολύ όμορφα!

Μετά από μια μικρή ξενάγηση, ο κ. Θοδωρής έβαλε σε ένα μεγάλο μηχάνημα, το ζυμωτήριο, αλεύρι μαζί με νερό και μαγιά, για να ετοιμάσει τη ζύμη. Στη συνέχεια τη ζύμωσε και την χώρισε σε μικρά κομμάτια. Ο καθένας πήρε το κομμάτι του και άρχισε να το πλάθει για να κάνει κουλουράκι. Προσθέσαμε σουσάμι, τα βάλαμε σε μεγάλα ταψιά και ο φούρναρης τα έβαλε στον φούρνο να ψηθούν.

Ωωω! Τι ατέλειωτη μας φάνηκε η προσμονή! Και πόσο χαρήκαμε, όταν τα κουλουράκια που φτιάξαμε με τα χεράκια μας, ζεστά – ζεστά, φρεσκοψημένα και μοσχοβολιστά βγήκαν από τον φούρνο!

Με τα κουλουράκια στο χέρι και άλλα πολλά κεράσματα από την κυρία Γιάννα και την κυρία Βέρα Μαμούγκα, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο μας, αφού πρώτα τους είπαμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ!» για τη φιλοξενία τους.

 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης

 

Αρέσει σε %d bloggers: