Πρόγραμμα ανακύκλωσης

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2017 οι εκπαιδευτικού του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Σουφλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας και εφάρμοσαν πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Παρακολουθήσαμε βίντεο με τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών και  λύση στο πρόβλημα αυτό αποτελεί η ανακύκλωση, μια συνήθεια που αν την υιοθετήσουμε όλοι μας θα σωθούν πολλά δάση, θα εξοικονομηθούν πολλοί από τους ορυκτούς πόρους της γης και θα περιοριστούν οι σκουπιδότοποι.

Κατά την πρακτική εφαρμογή όσων παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε, ανακυκλώσαμε χαρτιά από εφημερίδες. Αφού τις κόψαμε κομματάκια, τις πολτοποιήσαμε στον αναδευτήρα με ζεστό νερό. Από τον  πολτό που παρήχθη αφαιρέθηκε το νερό και αφέθηκε να στεγνώσει για να βγει τελικά το ανακυκλωμένο χαρτί.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά και με ζήλο κατά τη συζήτηση και στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Όλα αυτά τα προγράμματα αγωγής που εφαρμόζονται κατά κόρον στο σχολείο μας, έχουν ως στόχο την υιοθέτηση συμπεριφορών αρμονικών με το περιβάλλον, την υγεία και τη κοινωνική συνύπαρξη.

 

Αρέσει σε %d bloggers: