Σχολική Βιβλιοθήκη

«Αν έχεις έναν κήπο και μία βιβλιοθήκη,

έχεις όλα όσα σου χρειάζονται»

Κικέρων

Η Σχολική Βιβλιοθήκη άρχισε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2005. Από τότε λειτουργεί συνεχώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Βρίσκεται στον 2ο όροφο του σχολείου, απέναντι από το ΣΤ1. Στον ίδιο χώρο υπάρχει μία, ειδικά διαμορφωμένη, γωνιά ανάγνωσης που εξυπηρετεί τις ανάγκες για τα προγράμματα της Φιλαναγνωσίας.

Η συλλογή της Σχολικής Βιβλιοθήκης αριθμεί εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. Περιλαμβάνει επίσης συλλογή με περιοδικά, οπτικοακουστικό υλικό (DVDs – CDs), χαρτογραφικό υλικό και αρκετά επιτραπέζια παιχνίδια. Όλο αυτό το υλικό στηρίζει την διδακτέα ύλη και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

Κάθε χρόνο ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με καινούριους τίτλους βιβλίων. Αρκετοί είναι δε και οι μαθητές που δωρίζουν κάποια από τα βιβλία τους στη Σχολική Βιβλιοθήκη. Να σημειωθεί ότι όλες οι δωρεές καταχωρούνται στον κατάλογο που φυλάσσεται στο σχολείο.

Φιλοδοξία και όνειρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης είναι να αποτελέσει τον πυρήνα της σχολικής κοινότητας, αφού σύμφωνα με τον Καρτέσιο «Το διάβασμα καλών βιβλίων είναι σαν μία συνομιλία με τους πιο καλλιεργημένους ανθρώπους των περασμένων αιώνων».

Ώρες λειτουργίας

Η Σχολική Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως εξής:

Τετάρτη 08:00΄- 08:15΄

Πέμπτη 11:30΄- 11:45΄

Παρασκευή 08:00΄- 08:15΄

Γενικοί κανόνες λειτουργίας και δανεισμού

  • Στον χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης, πρέπει να επικρατεί ησυχία.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο με φαγητά και διάφορα ροφήματα.
  • Διατηρούμε σε άριστη κατάσταση τη συλλογή των βιβλίων και όλον τον εξοπλισμό της Σχολικής Βιβλιοθήκης.
  • Βιβλία μπορούν να δανείζονται όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας ( μαθητές και εκπαιδευτικοί).
  • Οι μαθητές δανείζονται ένα βιβλίο τη φορά, για διάστημα έως και δεκαπέντε ημερών. Μπορούν να ανανεώσουν την περίοδο δανεισμού, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
  • Λεξικά, εγκυκλοπαίδειες και σχολικά βοηθήματα δεν δανείζονται.
  • Τα βιβλία επιστρέφονται πριν λήξει η περίοδος δανεισμού.
  • Σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας βιβλίου, θα πρέπει αυτό να αντικατασταθεί από τον δανειζόμενο.

Αρέσει σε %d bloggers: