Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει

« Το νερό , το νερό

που κυλά καθαρό…»

Παγκόσμια Ημέρα του Νερού  σήμερα (22/3)  και οι μικρές τάξεις του σχολείου μας (Α και Β) είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την παράσταση  «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει»  από το εικαστικό θέατρο κούκλας  Πράσσειν Άλογα στον  πάντα φιλόξενο χώρο του Μουσείου Μετάξης.

Καθισμένοι όλοι στα αναπαυτικά μαξιλάρια απόλαυσαν την ποιοτική  παράσταση με την ηθοποιό ( και τις κούκλες της) να παρουσιάζει τη σχέση του ανθρώπου με το νερό, μέσα από  τη σχέση ενός αγοριού και ενός χιονάνθρωπου, στο πέρασμα των εποχών και των χρόνων. Έτσι ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου και ο κύκλος του νερού συνδέονται, σμίγουν και χωρίζονται, μέσα  σ΄ αυτήν την ποιητική ιστορία που έγραψε ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων, και τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του νερού στην ύπαρξη της ζωής.

Στο τέλος της παράστασης έγινε συζήτηση για τον τρόπο  με τον οποίο κατασκευάζονται οι κούκλες και οι μάσκες που φοράει η ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παράστασης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν και να φορέσουν τις καταπληκτικές, χειροποίητες μάσκες.

Φεύγοντας  οι μαθητές της κάθε τάξης έλαβαν, ως δώρο, μια επεξηγηματική αφίσα που παρουσιάζει τον κύκλο του νερού.

Αρέσει σε %d bloggers: