Επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων (2015)

Στις 19 Μαΐου 2015 η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά δείγματα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας μας. Έχοντας ως συνοδούς τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αντωνιάδη Δημήτριο και τους εκπαιδευτικούς κ. Μιλκίδη Γεώργιο και Αλεξούδη Ιωάννη, παρέα τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δ.Σ. Σουφλίου και Δ.Σ. Λαβάρων, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με αεροπορική πτήση μέσω του αεροδρομίου Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.
Πρώτη στάση στην πρωτεύουσα ήταν το Μουσείο της Ακρόπολης, μια υπερσύγχρονη κατασκευή, αντάξια της αρχαίας ιστορίας μας, ικανή να φιλοξενήσει τα υπέροχα μνημεία της Ακρόπολης. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο με τη βοήθεια της ξεναγού. Άκουσαν, είδαν, έμαθαν πολλά για τον αρχαίο μας πολιτισμό και κουλτούρα, ένιωσαν υπερήφανοι ως Έλληνες.
Ακολούθησε η επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Εκεί ενημερωθήκαμε για τα μνημεία και θαυμάσαμε τον Παρθενώνα, έργο αξεπέραστο. Επίσης απολαύσαμε την υπέροχη θέα της πόλης των Αθηνών.
Κατόπιν επισκεφθήκαμε το ναό της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων. Μοναδική ευκαιρία και εμπειρία. Εκεί παρακολουθήσαμε βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγηθήκαμε στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκεφτήκαμε την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Επειδή η επίσκεψή μας δεν συνέπιπτε με ώρα λειτουργίας του Κοινοβουλίου, οι μαθητές μπόρεσαν να ξεναγηθούν στην αίθουσα, να αισθανθούν για λίγο βουλευτές.
Η συνολική διάρκεια της επίσκεψης ήταν περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Βουλής και τους βουλευτές της περιοχή μας για όσα έκαναν ώστε να περάσουμε όμορφα.
Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την περιήγησή στο χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το μνημείο, να θαυμάσουν τους τσολιάδες μας, να φωτογραφηθούν μαζί τους.
Το εκπαιδευτικό μας ταξίδι αποτέλεσε μια υπέροχη εμπειρία για όλους. Ελπίζουμε να συνεχιστεί, ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν από κοντά σημαντικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού.

Αλεξούδης Ιωάννης
Εκπαιδευτικός του 1ου Δ.Σ. Σουφλίου

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΒΟΥΛΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: