Σχολιάστε

Εκδήλωση για την ενδοσχολική βία (06-03-2015): «Κερδίζω τη φιλία, νικώντας τη φοΒΙΑ»

Bullying

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού – Ενδοσχολικής Βίας (Bullying). Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, να ενημερωθούν ή και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στα πλαίσια αυτά στο σχολείο μας διοργανώθηκε εκδήλωση με διαδραστική ομιλία από τον εκπαιδευτικό κ. Αλεξούδη Ιωάννη με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός. Μορφές και τρόποι αντιμετώπισης του». Οι μαθητές όλων των τάξεων ενημερώθηκαν για τη σχολική βία, τις μορφές της και τους τρόπους αντίδρασης σ’ αυτήν. Δόθηκε έμφαση στην ευαισθητοποίηση τους στο σεβασμό του «Άλλου», του «Διαφορετικού», του πιο αδύναμου. Ακολούθησε προβολή δύο ταινιών με θέμα το Bullying. Η εκδήλωση είχε διάρκεια μιας διδακτικής ώρας. Παράλληλα μοιράστηκε φυλλάδιο για την ενδοσχολική βία.
Μία ακόμη διδακτική ώρα –  κατά τμήμα – αφιερώθηκε σε καλλιτεχνική έκφραση (ζωγραφική) και ανάγνωση βιβλίων που πραγματεύονται τον Eκφοβισμό – Eνδοσχολική Βία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σχολείο μας συμμετέχει στο Παρατηρητήριο Ενδοσχολικής Βίας με δύο εκπαιδευτικούς και συνεργάζεται με την Υπεύθυνη Παρατηρητηρίου Ενδοσχολικής Βίας Ν. Έβρου πάνω σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ BULLYING

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: