Σχολιάστε

Δράση Τ4Ε (2013 – 2014): «Παιδιά στρώνουμε τραπέζι;»

https://alexoudis24.files.wordpress.com/2014/03/t4e-logo-navy.png?w=233&h=266

 

Μέσα από την εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe προσεγγίσαμε με τους μαθητές μου την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες και τις ιδέες που εκπροσωπεί, από μία διάσταση που αγγίζει καθημερινά τα παιδιά: το οικογενειακό τραπέζι και τα χαρακτηριστικά φαγητά της καθεμιάς χώρας – μέλους. Τίτλος του προγράμματός μας: «Παιδιά, στρώνουμε τραπέζι;» Είναι γνωστό ότι γύρω από τη φωτιά και το φαγητό που προετοιμαζόταν σ’ αυτήν, γεννήθηκαν οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες και οι επικοινωνίες μεταξύ των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των πολιτισμών.
Ξεκινώντας, λοιπόν, από το τραπέζι μας και την κουζίνα μας γνωρίσαμε τα κράτη της Ε.Ε. , τους θεσμούς που τη διέπουν, φιλοδοξώντας να θέσουμε ένα λιθαράκι στη δημιουργία της κοινής ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Με βιωματικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, κάνοντας παράλληλα χρήση, όπου αυτό ήταν δυνατό, των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, απολαύσαμε το ταξίδι μας στην Ευρώπη των παιδιών. Την Ευρώπη, που σε κάποια χρόνια – όχι πολύ μακρινά- θα κληθούν να την οδηγήσουν και να τη διαμορφώσουν.
Στοχεύοντας στην, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πνευματική, ψυχική και συναισθηματική θωράκιση των μικρών μαθητών μας, κι έχοντας επίγνωση των δύσκολων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε, προσπαθήσαμε να φέρουμε εις πέρας την εκπαιδευτική μας δράση με ενθουσιασμό και πολλές γευστικές περιηγήσεις!!
Ένα αλλιώτικο «νόστιμο» ταξίδι ολοκληρώθηκε.
Είμαστε όλοι εδώ;

Η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός

Σερετούδη Αγαπία

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: